Verschil tussen online- en social media agency

Je ziet het vaak voorbij komen, de social media agencies vliegen je om de oren. Eigenlijk best onduidelijk, want wat maakt een social media agency nu anders dan een online agency? Een online agency en een social media agency is namelijk iets wat vaak als hetzelfde wordt gezien, dit is echter niet zo. JustLeanne positioneert zich als een online agency. Dit betekent dat wij verder kijken dan social media, we kijken namelijk naar de gehele online wereld van de klant. Laten we eens dieper ingaan op het onderscheid tussen deze twee termen.

Het onderscheid

Een online agency en een social media agency zijn dus twee verschillende soorten bureaus die zich elk richten op verschillende aspecten van online aanwezigheid en marketing. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

Social media agency:

Online agency:

Kortom, een online agency is meer gericht op de algemene online strategie, terwijl een social media agency zich specifiek richt op de strategie en uitvoering van social media activiteiten.

De kracht van complete online zichtbaarheid

De kracht van een online agency is dat het verder kijkt dan alleen social media. Het hebben van een succesvolle online aanwezigheid omvat namelijk meer dan alleen het hebben van een sterke aanwezigheid op social media platforms. 

Maar waarom is het nu zo belangrijk om een complete online zichtbaarheid te hebben en niet alleen zichtbaar te zijn op social media? We delen de argumenten met je!

Een uitgebreide online zichtbaarheid vergroot de kans dat je bedrijf wordt ontdekt door een breed publiek. Denk aan potentiële klanten, partners en andere belanghebbenden die actief online zoeken. Bovendien hebben bedrijven met een volledige online zichtbaarheid vaak een concurrentievoordeel. Ze kunnen zich differentiëren en opvallen in een drukke markt door middel van unieke branding, boeiende content en innovatieve online strategieën.

Een goed ontworpen website, actieve sociale media-accounts en consistente branding dragen bij aan de geloofwaardigheid en professionaliteit van je bedrijf. Het wekt vertrouwen bij potentiële klanten en partners. Websites bieden uitgebreide analytische tools om het gedrag van gebruikers te meten. Dit helpt bij het begrijpen van de doelgroep en het nemen van datagestuurde beslissingen. Ook draagt een volledige online aanwezigheid, inclusief een geoptimaliseerde website, bij aan een betere rangschikking in zoekmachines. Dit vergroot de kans dat mensen je bedrijf vinden wanneer ze online zoeken naar relevante producten of diensten.

Tot slot biedt een complete online zichtbaarheid de mogelijkheid om doelgericht te communiceren met specifieke doelgroepen. Dit kan worden bereikt via gerichte marketingcampagnes, e-mailmarketing en sociale media-interacties.

Waarom is JustLeanne een online agency?

Bij JustLeanne geloven we sterk in de kracht van social media en erkennen we de essentiële rol die het speelt in de hedendaagse digitale wereld. Het is voor ons van groot belang dat bedrijven online kunnen stralen op de kanalen die perfect aansluiten bij hun unieke identiteit. Echter is het voor ons cruciaal dat deze zichtbaarheid ook echt logisch en doelgericht is en niet alleen strategisch. 

Als jouw doelgroep bijvoorbeeld minder actief is op platforms zoals TikTok, dan zien wij het niet als zinvol om daar een sterke aanwezigheid te creëren. Wij geloven in een doordachte aanpak, waarbij we de online kanalen selecteren die aansluiten op jouw doelgroep. 

Wij zijn een online agency omdat we ervan overtuigd zijn dat het van belang is om te kijken naar het grote geheel. We richten ons op de gehele online wereld, waarbij we niet alleen focussen op social media.

Ons doel is om volgens onze holistische denkwijze bedrijven te begeleiden door de customer journey op alle relevante kanalen. Dit doen we met een scherp oog voor consistentie in identiteit. 

Meer lezen over onze holistische denkwijze? Klik hier.

Geschreven door: Founder & allrounder

Leanne dekker

Hi, mijn naam is Leanne Dekker. Ik ben trotse founder van deze online agency met een geweldig team. Al jarenlang heb ik een grote passie en belangstelling voor onze online wereld.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Pinterest
Reddit

Meer lezen?

Trends
pien

ChatGPT en eigen GPT bot

ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer) is een kunstmatige intelligentie (AI) technologie van OpenAI, dat op de markt te vinden is sinds 2020. Deze chatbot heeft

Lees verder
Social media
roos

TikTok trending

Tegenwoordig kent iedereen het platform. TikTok: met haar explosieve groei, creatieve content en invloed op de cultuur, heeft TikTok voor een grote, stralende verandering gezorgd

Lees verder
Social media
roos

Pinterest Perfectie

Dé visuele zoekmachine Pinterest, het is meer dan alleen maar een platform met afbeeldingen. Het is een visuele zoekmachine waar gebruikers ideeën kunnen delen en

Lees verder
Social media
roos

Instagram Impact

Maak kennis met… Instagram, één van de populairste social media platformen. Het is ontworpen om gebruikers foto’s en video’s te laten delen met hun volgers.

Lees verder
Social media
roos

Een doordachte hashtag strategie is tegenwoordig een must!

In de social media wereld die steeds sneller draait is Instagram een belangrijk platform voor je online zichtbaarheid en branding. Één van de meest effectieve tools om je content onder de aandacht te brengen en je bereik te vergroten, zijn hashtags. Ze vliegen je soms om de oren, maar wist je dat een doordachte hashtag strategie je veel kan opleveren? In deze blog gaan we dieper in op het belang van hashtags op Instagram, delen we do’s en don’ts en vertellen we hoe jij optimaal kan stralen door gebruik te maken van de juiste hashtags. Lees snel verder!

Lees verder
Online wereld
roos

Online stralen tijdens de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en het is begrijpelijk dat je in deze periode minder tijd hebt om je bezig te houden met je gebruikelijke social media-activiteiten. Terwijl je aan het genieten bent van de heerlijke kerstdiners en glazen champagne kan het onderhouden van je online aanwezigheid soms naar de achtergrond verschuiven. Toch is het van groot belang om juist tijdens deze feestelijke tijd verbonden te blijven met je online community en je merk op een juiste manier uit te stralen!

Lees verder