TikTok trending

Tegenwoordig kent iedereen het platform. TikTok: met haar explosieve groei, creatieve content en invloed op de cultuur, heeft TikTok voor een grote, stralende verandering gezorgd in de manier waarop mensen worden geëntertaind en hun creativiteit uiten. TikTok is daarmee echt een social media platform om je online zichtbaarheid mee te vergroten. Toch zien we dat veel bedrijven het lastig vinden om TikTok in te zetten. Het platform heeft namelijk echt een eigen stijltje: van danstrends tot make-overs en grappige challenges, het hoort er allemaal bij als je wilt opvallen op dit platform. Ben jij één van de velen die er ook niks van begrijpt, maar er wel graag meer over wilt weten? Lees dan snel verder!

De volgers van TikTok

Het publiek van TikTok is ontzettend divers en omvat gebruikers van alle leeftijden en achtergronden. Hoewel het platform in eerste instantie populair was bij jongere generaties, heeft het zich tegenwoordig uitgebreid naar een bredere community, waaronder volwassenen, celebrities en zelfs merken. De community van TikTok is levendig en divers, met mensen die samenkomen om content te delen, trends te volgen en met elkaar in contact te komen op een unieke en creatieve manier! 

TikTok features

Ben jij al bekend met alle functies van TikTok? Het platform wordt namelijk regelmatig geupdatet waardoor er steeds weer nieuwe dingen mogelijk zijn. Het platform biedt dus veel verschillende creatieve tools en effecten aan waarmee gebruikers hun video’s kunnen bewerken en aanpassen, waardoor ze unieke en boeiende content kunnen creëren. Wij zetten de meest gebruikte TikTok features voor je op een rij. Lees snel verder om te ontdekken of jij al op de hoogte ben van alle features! 

Opnemen en bewerken: TikTok stelt je in staat om korte video’s op te nemen direct vanuit de app maar sinds kort zijn ook lange video’s een grote hit! Je kunt verschillende effecten, filters en muziek toevoegen om je video’s stralender en uniek te maken. Users kunnen korte video’s maken, variërend van enkele seconden tot een minuut, maar tegenwoordig zijn ook video’s van 10 minuten mogelijk. 

Duet en stitch: Met de duet-functie kun je reageren op de video’s van andere gebruikers door naast hun video te verschijnen. Stitch stelt je in staat om stukjes van een video van iemand anders in je eigen video op te nemen.

Effecten en filters: TikTok biedt veel verschillende effecten en filters aan die je kunt gebruiken om je video’s te verbeteren en een creatief tintje toe te voegen.

‘Voor jou’ pagina: beter bekend als de ‘for you page’. Hierop kun je nieuwe content ontdekken op basis van je interesses en voorkeuren, andere gebruikers ontdekken om te volgen en nieuwe trends te verkennen.

Trending video’s: TikTok staat bekend om zijn viral video’s en trends. Door je eigen draai te geven aan populaire trends laat je je video’s opvallen en word je ontdekt op de for you page. 

Herplaatsen: door deze redelijk recente functie kun je video’s van andere gebruikers delen op je eigen profiel. Het stelt je in staat om content te delen die je leuk vindt, terwijl je de originele maker van de video alle credits geeft. 

Livestreaming: een top functie om je account te boosten! TikTok geeft namelijk vaak live video’s voorrang op de ‘voor jou pagina’. Wanneer je live gaat, verschijn je bovenaan de feeds van je volgers en dus ook op de ontdek pagina, waardoor meer mensen de kans krijgen om je content te bekijken. Én door live te gaan kom je op een directe manier in contact met je volgers en creëer je een hechte community. Het kan even wennen zijn om live voor de camera te praten, maar je doet het niet voor niks! 

Interactie en reacties: Je kunt reageren op video’s van andere gebruikers, likes geven en video’s delen met je eigen volgers om een levendige en interactieve gemeenschap te creëren. 

Versnellen, terug- of vooruitspoelen: Wil je in één keer terug- of vooruitspoelen op TikTok? Dan kun je dat doen met het balkje onderin beeld. Deze is standaard heel erg smal, maar door je vinger er overheen te vegen, verschijnt een dikkere speelbalk. Daarboven zie je de lengte van de video en hoe ver jij bent. Als je je scherm ingedrukt houdt, wordt de afspeelsnelheid van je video verdubbeld. Handig hè!

Stralende strategie

Om TikTok effectief te kunnen gebruiken heb je naast een basisbegrip van de functies ook een strategische aanpak nodig. Want ‘Waar kan ik TikTok dan het beste voor  gebruiken?’ en ‘Wat wil mijn meest waardevolle doelgroep op TikTok zien?’ zal je je nu misschien afvragen. Nou bij deze! We delen een aantal tip en tricks met je, zodat je het maximale uit dit platform kan halen. Lees snel verder!

  • Wees authentiek: TikTok-gebruikers houden van echtheid. Wees dus jezelf en deel content die aansluit bij jouw unieke identiteit!
  • Speel in op trends: TikTok draait om trends en viraal gaan. Houd de trends in de gaten en neem deel aan populaire challenges of hashtags die relevant zijn voor jouw niche!
  • Experimenteer met verschillende content: Probeer verschillende soorten content uit, zoals grappige sketches, educatieve video’s, delen van nieuws, behind-the-scenes beelden, tutorials en storytelling. Ontdek wat het beste werkt voor jouw publiek.
  • Interactie is key: Ga in gesprek met je volgers door te reageren op opmerkingen, vragen te beantwoorden en live te gaan om direct contact te hebben met je community.
  • Analyseer je prestaties: Gebruik de ingebouwde analysetools van TikTok om inzicht te krijgen in de prestaties van je content. Kijk wat werkt en pas je strategie aan op basis van deze inzichten.
  • Hashtags strategisch inzetten. Hier hebben we eerder een blog over geschreven. Benieuwd? Lees hier!

De driehoek

We zijn bijna klaar! Nu de TikTok journey je helemaal duidelijk is, is het nog belangrijker dat het in verbinding staat met je andere online kanalen. Dit betekent dat naast heel je TikTok-profiel met elkaar in verbinding moet staan, ook de rest van je online aanwezigheid naadloos op elkaar moeten aansluiten. Inclusief je website en andere sociale mediakanalen. Stuur bijvoorbeeld je volgers naar je website of andere platforms door gebruik te maken van de linkjes en call-to-actions. Zo creëer je een ijzersterke stralende driehoek! 

Just contact us!

Werk aan de winkel! Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een berichtje! Succes!

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Pinterest
Reddit

Meer lezen?

Social media
roos

TikTok trending

Tegenwoordig kent iedereen het platform. TikTok: met haar explosieve groei, creatieve content en invloed op de cultuur, heeft TikTok voor een grote, stralende verandering gezorgd

Lees verder
Social media
roos

Pinterest Perfectie

Dé visuele zoekmachine Pinterest, het is meer dan alleen maar een platform met afbeeldingen. Het is een visuele zoekmachine waar gebruikers ideeën kunnen delen en

Lees verder
Social media
roos

Instagram Impact

Maak kennis met… Instagram, één van de populairste social media platformen. Het is ontworpen om gebruikers foto’s en video’s te laten delen met hun volgers.

Lees verder
Social media
roos

Een doordachte hashtag strategie is tegenwoordig een must!

In de social media wereld die steeds sneller draait is Instagram een belangrijk platform voor je online zichtbaarheid en branding. Één van de meest effectieve tools om je content onder de aandacht te brengen en je bereik te vergroten, zijn hashtags. Ze vliegen je soms om de oren, maar wist je dat een doordachte hashtag strategie je veel kan opleveren? In deze blog gaan we dieper in op het belang van hashtags op Instagram, delen we do’s en don’ts en vertellen we hoe jij optimaal kan stralen door gebruik te maken van de juiste hashtags. Lees snel verder!

Lees verder
Online wereld
roos

Online stralen tijdens de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en het is begrijpelijk dat je in deze periode minder tijd hebt om je bezig te houden met je gebruikelijke social media-activiteiten. Terwijl je aan het genieten bent van de heerlijke kerstdiners en glazen champagne kan het onderhouden van je online aanwezigheid soms naar de achtergrond verschuiven. Toch is het van groot belang om juist tijdens deze feestelijke tijd verbonden te blijven met je online community en je merk op een juiste manier uit te stralen!

Lees verder
Online wereld
Leanne

Verschil tussen online- en social media agency

Je ziet het vaak voorbij komen, de social media agencies vliegen je om de oren. Eigenlijk best onduidelijk, want wat maakt een social media agency nu anders dan een online agency? Een online agency en een social media agency is namelijk iets wat vaak als hetzelfde wordt gezien, dit is echter niet zo. JustLeanne positioneert zich als een online agency. Dit betekent dat wij verder kijken dan social media, we kijken namelijk naar de gehele online wereld van de klant. Laten we eens dieper ingaan op het onderscheid tussen deze twee termen.

Lees verder